Ez az oktatási profil igen népszerű, a számítógép-elektrotechnikusi szak modernebb változata, ahol megtanulható a szoftverfejlesztés csínja-binja.

Ez a szak azért jött létre, mert a munkaerőpiacon hiány mutatkozott jól képzett számítógépes-informatikus tudással rendelkező alkalmazottakra, ennek megfelelően dolgozták ki a tantervet is. A számítástechnika és informatika rohamos fejlődésének következtében ma már minden cégnél, vállalatban van néhány számítógép, laptop vagy egyéb készülék, s ezért ezt a szakot befejező diákok könnyen munkát találhatnak.

Munkafelület

Elektrotechnika

Az iskoláztatás időtartama

4 év

Az okatás módja

A szakmai és gyakorlati képzés alapja: a matematika (a gimnáziumi programmal azonos), az elektrotechnika, és az intenzív angol nyelvtanulás. Harmadik és negyedik osztályban a tanulók érdeklődésüknek és ambícióiknak megfelelően eldönthetik, hogy melyik választható tantárgyak tanulják. Az oktatás nagy része – főleg a gyakorlatok – az iskola korszerű, számítógépekkel felszerelt szaktantermeiben és multimédia termeiben folyik. A számítógépek hálózatba kötöttek, s van állandó internetkapcsolat, amelyt a diákok számára is elérhető.

Szaktantárgyak

  • Elektrotechnikai alapismeretek
  • Számítógépes grafika és multimedia
  • Programozás
  • Elektornika
  • Webdizájn
  • Számítógép-hálózatok
  • Gyakorlati oktatás

Kompetencia – tudás, képesség és jártasság, amit a tanuló megszerezhet az oktatás során

Szoftver-applikációk kidolgozása, adatbázisok létrehozása, kezelése és karbantartása, statikus és dinamikus WEB – oldalak kidolgozása, információs rendszerek karbantartása és védelme, internet – hálózatok telepítése, karbantartása, adatvédelmének biztosítása, programozás C/C++, C# HTML, PHP, Java Script programnyelveken.

Munkavállalás

Bármely vállalatban, cégnél, intézményben, irodában, bankban, ahol több hálozatba kötött számítógép van. Szofverfejlesztő cégeknél, ahol megrendelésre készítenek programokat. Dolgozhatnak otthonról bármely világcégnek függetlenül attól, hogy azok hol helyezkednek el a világon.

Továbbtanulás

Széles a skálája a választható egyetemeknek azok számára, akik ezt a szakot fejezik be. Nemcsak a műszaki egyetemek vagy főiskolák informatikai szakágai közül választhatnak, hanem más mérnöki szakon is továbbtanulhatnak.

Tanulóink ​​tapasztalatai

Аz iskola egy mérföldkő volt az életemben. mert olyan tudással és szakmai ismeretekkel lettem gazdagabb, amit már az iskola elvégzése előtt is tudtam hasznosítani.

Tadián Zsolt2014-2018

1 éve ballagtam el, de mai napig tartom a kapcsolatot volt tanáraimmal, és az osztályfőnökünk is még mindig szemmel tart minket, figyeli, merre sodor minket az élet. Én nagyon, nagyon szerettem ide járni, és mindenkinek ajánlani tudom az én kis iskolámat.

Lengyel Sándor2016-2020

Úgy érzem, sokat fejlődtem szakmai szempomtból, hisz a tanárainknak komoly elvárásaik voltak velünk szemben, mindemellett, ha kéréssel fordultam hozzájuk, mindig kedvesen, készségesen segítettek.

Györe Dániel2016-2020