USING DIGITAL TECHNOLOGY TO ENHANCE LEARNING AND TEACHING IN THE CLASSROOM

Web 2 tools

 

Az Erasmus+ projektum keretén belül iskolának négy tanára és igazgatója a törökországi Antalya városában járt 2022. május 14. és 25. között a Cekdev International Education and Development Akadémián. A Web 2 tools továbbképzésen a csapat különféle webes eszközök használatát sajátította el. A tanároknak, akik szeretnék az óráik tartalmát fejleszteni, és érdekesebbé szeretnék tenni a tanulóik számára, számos eszköz áll a rendelkezésükre, hogy látványos prezentációkat és videoanyagokat készíthessenek.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskola csapata megismerhette azon eszközök használatát is, melyekkel teszteket, kvízeket, játékokat, csapatprojektumokat, szimulációkat stb. alkothatnak. Ilyen eszközök: Scratsh, Voki, Canva, Renderforest, WordArt, Padlet, Coggle, Quizizz, Kahoot, StoryJumper, Pixton, Mentimeter.

A tanárok megtanulták a térképkészítés, interaktív videók, bejegyzések, képek és prezentációk készítésének lényegét. Érdekes volt a digitális könyv készítése, az animációk grafikus megalkotásá, képregény aplikáció készítése, a QR-kód alkalmazása.

Ezek a „játékokkal” érdekes volt foglalkozni, és hasznos is, és ha csak egy részét is alkalmazzák az oktatásban, érdekessé, dinamikussá teszik a tanórát.

A valjevoi Műszaki Iskola és a szlovén Velenje Iskolaközpont is részt vett a továbbképzésen, és a résztvevőkkel hasznos tapasztalatokat cserélhettünk, és ötleteket kaptunk, mely segítheti az oktatásunk jobbá tételét.

Emellett megtekinthettük Side város antik lelőhelyeit, és megcsodálhattuk a terület természeti szépségeit: a Düden vízesést, Kemer várost és a Göynük kanyont.

Antalya – Törökország