Ennek a szaknak a célja, hogy a tanulók elsajátítsák a B és a C kategoriás járművek irányítását, megtanulják a járművek javítását, a szállítmányozással kapcsolatos dokumentumok kitöltését, valamint a személy- és árúszállítás megszervezését.

Munkaterület

Közlekedés

Az iskoláztatás időtartama

3 év

Az oktatás menete (szervezése)

Az oktatás  a tananyagtól, feldolgozandó témától függően a tantermekben vagy  az iskolai műhelyben zajlik. A tanulók  ellátogatnak szállítmányozó cégebe, árúforgalmazó központokba, autószervizekbe, műszaki vizsgázatást végző cégekbe és egyéb közlekedéssel foglalkozó cégekbe. A III. osztályban a tanulók C kategóriás járművezetői képzésen vesznek részt, és leteszik a tehergépjárműhöz szükséges engedély  megszerzését biztosító vizsgát.

Szaktantárgyak

  • Közlekedési rendszerek
  • Gépjárművek
  • Utas- és teherszállítás
  • Szállított rakomány
  • Közlekedésbiztonság
  • Közlekedési hálózat

Kompetenciák – tudás, képesség és jártasság, amit a tanuló elsajátíthat az oktatás során

B és C kategóriás járművek irányítása, személy- és árúszállítás megszervezése.

Munkavállalás

A gépjárművezetők elhelyezkedhetnek vállalatokban sofőrként, vagy önállóan dolgozhatnak  szállítmányozóként, munkát vállalhatnak árúszállítási terminálokon.

Záróvizsga

A zaróvizsgán  ellenőrzik a tanulók felkészültségét, a szakmával, az oktatási profillal kapcsolatos  gyakorlati tudását.

Tanulóink ​​tapasztalatai

Аz iskola egy mérföldkő volt az életemben. mert olyan tudással és szakmai ismeretekkel lettem gazdagabb, amit már az iskola elvégzése előtt is tudtam hasznosítani.

Tadián Zsolt2014-2018

1 éve ballagtam el, de mai napig tartom a kapcsolatot volt tanáraimmal, és az osztályfőnökünk is még mindig szemmel tart minket, figyeli, merre sodor minket az élet. Én nagyon, nagyon szerettem ide járni, és mindenkinek ajánlani tudom az én kis iskolámat.

Lengyel Sándor2016-2020

Úgy érzem, sokat fejlődtem szakmai szempomtból, hisz a tanárainknak komoly elvárásaik voltak velünk szemben, mindemellett, ha kéréssel fordultam hozzájuk, mindig kedvesen, készségesen segítettek.

Györe Dániel2016-2020