Ez az egyik legnépszerűbb szak. Már húsz éve jelen van iskolánkban ez az oktatási profil, melyet jól átgondolt, kidolgozott és bejáródott tanterv alapján oktatunk.

Mivel számítástechnikáról van szó, a tanmenetek folyamatosan frissülnek, főleg a programnyelvek tanítása módosul: a Basic programnyelvtől indultunk, s ma már a #C programnyelv oktatása, a dinamikus WEB – oldalak kidolgozása, a mikrokontrollerek programozása, a számítógépes hálózatok képezik a tananyag fő részét.

Munkaterület

Elektrotechnika

Az iskoláztatás időtartama

4 év

Az okatás módja

A szakmai és gyakorlati képzés alapja: a matematika (a gimnáziumi programmal azonos), az elektrotechnika, az informatika és az idegen nyelv – főként az angol nyelv intenzív tanítása és tanulása. Az oktatás nagy része – főleg a gyakorlatok – az iskola korszerű, számítógépekkel felszerelt szaktantermeiben és multimédia termeiben folyik. A számítógépek hálózatba kötöttek, s van állandó internetkapcsolat. A gyakorlatok egy részét – villamosmérésekből, elektronikából, digitális elektronikából, automatikából, mikrokontrollerekből – jól felszerelt szaktermekben sajátíthatják el a diákok.

Szaktantárgyak

  • Elektrotechnikai alapismeretek
  • Számítógépes grafika és multimedia
  • Hardver
  • Elektronika
  • Számítógép-hálózatok
  • Operációs rendszerek
  • Gyakorlati oktatás

Kompetencia – tudás, képesség és jártasság, amit a tanuló megszerezhet az oktatás során

Szoftver applikációk kidolgozása, a számítógép operaciós rendszerének kidolgozása, telepítése és karbantartása, programozás C/C++ és C# programnyelveken, számítógépes rendszerek összeszerelése, hibaelhárítás és karbantartás, PLC berendezések programozása, egyszerűbb programok írása a technológiai munkafolyamat (SCADA) követésére és ellenőrzésére.

Munkavállalás

Bármely vállalatban, cégnél, intézményben, irodában, bankban, ahol több hálozatba kötött számítógép van. Szofverfejlesztő cégeknél, ahol megrendelésre készítenek programokat. Dolgozhatnak otthonról bármely világcégnek függetlenül attól, hogy azok hol helyezkednek el a világon.

Továbbtanulás

Széles a skálája a választható egyetemeknek azok számára, akik ezt a szakot fejezik be. Nemcsak a műszaki egyetemek vagy főiskolák informatikai szakágai közül választhatnak. A diákjaik egy része human szakon tanul tovább, főként a media, a film és művészeti szakokon, ahol előnyt jelent számukra a számítogépes dizájn ismerete.

Tanulóink ​​tapasztalatai

Аz iskola egy mérföldkő volt az életemben. mert olyan tudással és szakmai ismeretekkel lettem gazdagabb, amit már az iskola elvégzése előtt is tudtam hasznosítani.

Tadián Zsolt2014-2018

1 éve ballagtam el, de mai napig tartom a kapcsolatot volt tanáraimmal, és az osztályfőnökünk is még mindig szemmel tart minket, figyeli, merre sodor minket az élet. Én nagyon, nagyon szerettem ide járni, és mindenkinek ajánlani tudom az én kis iskolámat.

Lengyel Sándor2016-2020

Úgy érzem, sokat fejlődtem szakmai szempomtból, hisz a tanárainknak komoly elvárásaik voltak velünk szemben, mindemellett, ha kéréssel fordultam hozzájuk, mindig kedvesen, készségesen segítettek.

Györe Dániel2016-2020