Az Európai kutatók éjszakája 2021. szeptember 24-én került megrendezésre iskolánk tornatermében. Megközelítőleg 120 résztvevő gyűlt össze a szabadkai általános és középiskolákból, a Szabadkai Műszaki Főiskoláról, a Szabadkai Városi Múzeumból, IT-cégeből és egyéb egyesületekből a Zöldíts tudománnyal! jelszó alatt. A rendezvény rámutatott arra, hogy a tudomány hozzájárulhat a természetvédelemhez.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskola tanulóinak és mentoraiknak a projektumai:

Iskolai könyvtár
Nézd meg iskolánk holnapját, ahol böngészhetsz a világirodalomban. Minden szükséges anyag megtalálható online, ebből következik, hogy papírra nincs szükség, ezzel hozzájárulhatunk a természetünk védelméhez.

VR Workout
Az egészséges életünk alapja az étkezés és a testmozgás. A telefon és a Google Cardboard vagy egyéb VR-szemüveg használatával követheted és kontrollálhatod a gyakorlatot bemutató bábut.

A tanulók és tanáruk, Nikola Krmpotić

CNC-marógép
A marógép újrahasznosított anyagokból készült. Az elektromos energia kis fogyasztása jellemzi, illetve a szoláris lapokkal való működtetése is lehetséges.

Stirling-motor
A külső egésű motor ögológiailag hasznos, és nagyobb hatásfokot nyújt.

A tanulók és tanáruk, Liszák László

Szoláris töltő
Ismerkedj meg a szoláris töltő munkájával!
A tanulók és tanáraik, Liszák László és Simon Hargita, informatikatanár

MartinArtsCNC
Ismerkedj meg a három szabadságfokkal rendelkező mini CNC Plotterrel.  A megalkotásához újrahasznosított anyagokat használtak fel.

A tanulók és tanáruk, Búcsú Ottó