A projekt megvalósítói: Csonka Zalán (4KUM), és Turu Dávid (4KUM), valamint Szabó Edvárd (4KUM), aki a logisztikai támogatást biztosította. A tanulók tanára/mentora Pék Zoltán szaktanár.

A verseny kezdetét egy felhívás előzte meg, melyre 2021. február 22-éig lehetett jelentkezni. Erre a versenyre 102-en nevezek be. A megmérettetés témája: A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSRE VONATKOZÓ TUDÁS.

A házi szemét hulladék mágneses összenyomásának projektjével iskolánk bejutott a 15 legjobb közé, akik képzési programban vehettek részt.

E program tulajdonképpen egy petnicai szemináriumon való részvételt jelentett, amelyet egy verseny követ, amelyen az iskolák a fenntartható fejlődés helyi környezetbe ültetésével kapcsolatos kis projekteket javasolnak, amelyeket a képzés során fejlesztettek ki. Valjevóban a Petnica Kutatóközpontban a képzés 2021.05.15-től 2021.05.19-ig tartott.

Most ezt követi ezeknek a kis projekteknek a helyi közegben történő megvalósítása és a fenntartható fejlődés témáinak népszerűsítése.

A projekt becsült időtartama két hónap.

A projekt időtartama alatt az iskolák tanárai a projektek megvalósításához (kivitelezéséhez) műszaki támogatást kapnak a Nemzeti Egyezmény az EU-ról szervezettől, valamint a Petnicai Kutatóközponttól.

A verseny szervezője és támogatója a Nemzeti Egyezmény az EU-ról szervezet.

Projektjükkel iskolánk tanulói, Csonka Zalán (4KUM), Turu Dávid (4KUM) és Szabó Edvárd (4KUM) résztvettek a tanintézményünk által évente megszervezett Projekthéten és a “Budi Naj – Cirkuliraj, moždane vijuge razvijaj” online versenyen is.