Több mint 200 tehetséges középiskolást választottak ki, akik csoportokba osztva egyhetes képzésen vehetnek, illetve vehettek részt a Fruška gorán található Andrevlje kongresszusközpontban.

A képzést a tartományi felsőoktatási és az oktatási titkárság közösen szervezte meg, melyre a vajdasági középiskolák jelölhették legtehetségesebb diákjaikat.

A tanulókon kívül a természet- és társadalomtudományok, a művészetek és a kultúra oktatóit is bevonták a projektbe.

A diákok az első héten (február 28-ától március 5-ig)a tartománytízközségébőlvagyvárosábólérkeztek, akikközött volt iskolánk 3 tanulója is: Győri Anna (4DSM), Nagy Nikoletta (4 DSM) és RákosTímea (4DSM). A tanulókatcsapatokbaosztották, ígyzajlottak a foglalkozások.

Nagy Nikolettatöbbekközötteztnyilatkozta: „A kijelölttémávalkapcsolatbanplakátokatmegrajzokatkészítettünk. Munkánkatelőadás, valamintkisfilmformájában is bemutattuk.”

RákosTímeátóltudtukmeg: „Koncertetésoperettet is hallhattunk, mindvégigkellemes volt a hangulat.”

Győri Anna elmondásaszerintaziskolaióráktóleltérőmódontevékenykedtek, a kreativitásrafektették a hangsúlyt. Miutánmegkapták a témát, feltérképezték, hogykimibentehetséges, egymásközöttkiosztották a feladatokat, ésígykészült el a projekt.”