Више од 200 ђака је изабрано како би боравили по недељу дана (разврстани у групама) у конгресном центру ,,Андревље“ на Фрушкој гори.  На овај конкурс школе су делегирале своје талентоване ђаке за учешће у пројекту ,,Mилош Црњански – живот и дело“. Наравно да су и професори били укључени, они су координали рад ученика.

Прве недеље (од 28. фебруара до 5. марта) ученици из 10 војвођанских средњих школа су учествовали у раду, а међу њима и ученице наше школе: Ана Ђери (4ДСМ), Николета Нађ (4ДСМ) и Тимеа Ракош (4ДСМ).

Николета Нађ нам је испричала: ,,На задату тему смо израдили и плакат и цртеж. Своје радове смо презентовали и путем предавања и путем кратког филма.“

Ана Ђери нам је открила да рад на пројекту није био организован на класичан начин, као што су углавном навикли у школама, него је креативност била наглашена. Кад су добили задатак, договорили су се ко у чему и како  највише може да допринесе заједничком раду, те су тако успешно израдили пројекат.

Тимеа Ракош је још додала: ,,Боравак је био врло садржајан! Организовано смо сваког поподнева или вечери присуствовали концерту, опери!“