Više od 200 đaka je izabrano kako bi boravili po nedelju dana (razvrstani u grupama) u kongresnom centru ,,Andrevlje“ na Fruškoj gori.  Na ovaj konkurs škole su delegirale svoje talentovane đake za učešće u projektu ,,Miloš Crnjanski – život i delo“. Naravno da su i profesori bili uključeni, oni su koordinali rad učenika.

Prve nedelje (od 28. februara do 5. marta) učenici iz 10 vojvođanskih srednjih škola su učestvovali u radu, a među njima i učenice naše škole: Ana Đeri (4DSM), Nikoleta Nađ (4DSM) i Timea Rakoš (4DSM).

Nikoleta Nađ nam je ispričala: ,,Na zadatu temu smo izradili i plakat i crtež. Svoje radove smo prezentovali i putem predavanja i putem kratkog filma.“

Ana Đeri nam je otkrila da rad na projektu nije bio organizovan na klasičan način, kao što su uglavnom navikli u školama, nego je kreativnost bila naglašena. Kad su dobili zadatak, dogovorili su se ko u čemu i kako  najviše može da doprinese zajedničkom radu, te su tako uspešno izradili projekat.

Timea Rakoš je još dodala: ,,Boravak je bio vrlo sadržajan! Organizovano smo svakog popodneva ili večeri prisustvovali koncertu, operi!“