Пројекат

USING DIGITAL TECHNOLOGY TO ENHANCE LEARNING AND TEACHING IN THE CLASSROOM

Web 2 tools

 

У оквиру пројекта Ерасмус +, четири наставника и директор школе боравили су у Анталији од 14.05. до 25.05. 2022. године у Cekdev International Education and Development академији.На обуци Web 2 tools чланови нашег  школског тима   научили су основе коришћења различитих Web алата. За наставнике који желе да унапреде изглед наставних садржаја и учине их ученицима приступачнијим и занимљивијим ,постоје бројни алати за креирање атрактивних презентација и видео –  материјала.Тим Техничке школе „Иван Сарић“ имао је прилику да се упозна и са бројним алатима попут оних за креирање тестова, квизова, игара, тимских пројеката, симулација и сл. Неки од поменутих алата  су:

Scratsh,Voki,Canva,Renderforest,WordArt,Padlet,Coggle,Quizizz,Kahoot,StoryJumper,Pixton,Mentimeter. Наставници су научили креирање концепта мапа и мапа ума,интерактивних видео – записа,презентација и слика.Било је интересантно направити дигиталну  књигу,упознати се са  алатима  за графичко пројектовање анимација, припрема стрип апликација,мобилне технологије QR кодом.

Посебно се програмирао и изводио Arduino са лед осветљењем и сензором близине.

„Игра“ са наставним апликацијама била је корисна и верујемо да ће наставници бар један део наученог применити у настави и тако је учинити још интересантнијом и динамичнијом.

У исто време , али са различитим обукама, са школским тимом наше школе био је тим из Техничке школе из Ваљева као и тим Школског центра Велење из Републике Словеније.Теме су биле различите , али кроз остале активности успели смо да нађемо времена за разговор и размену искустава,те добили идеје како да унапредима образовно – васпитни рад у нашим установама.

У току реализације пројекта наставници су се упознали са знаменитостима анталијске регије посетом античког налазишта у граду Сиде  и природне лепоте овог дела Турске попут Düden водопада ,града Kemer,Göynük кањона.

 

Antalija – Turska