A  “Határtalanul!” projektum keretében három tanár (Papp Horvát Erika, Andrási Melinda és Holló Dóra) kíséretében 40 tanulónak nyílt alkalma ellátogatni a miskolci Bláthy Ottó Villamosipari Technikumba. A látogatásra 2022.05.23. és 27-e között került sor. Az 1DSM, a 2ITM és a 3ITM tagozatok tanulói megismerkedhettek Miskolc és környéke látnivalóival és kulturális örökségével.

Meglátogattuk a rákosi vipera védelmi program központját, a Herman Ottó régészeti és természettudományi múzeumot, Eger várát és a Sóstói állatparkot, amely a 250 ezer és az 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában 2015-ben, 2018-ban és 2021-ben is kiérdemelte az első helyet. Lillafüreden kipróbáltuk az erdei kisvasutat is, amelyet 1923. óta használnak személyszállításra, a hegyi útvonala pedig Magyarország legnagyobb vasúti hídján halad át Mélyvölgyben. Csónakáztunk a Hámori-tavon, utazásunk utolsó napján pedig a felszín alá ereszkedtünk és megcsodáltuk az Aggteleki cseppkőbarlang varázslatos természeti csodáit.

Ez egy egyedi alkalom volt arra, hogy jobban megismerkedjünk egymással, barátkozzunk, tudást és tapasztalatot cseréljünk.