A nemzetközi π-nap a matematika egyik leghíresebb számának, a π (pi) számnak az ünnepe. A π-napot március 14-én tartjuk,mivel a π kerekített értéke 3,14. Iskolánkban 2008 óta ünnepeljük ezt a napot. Sajnos 2020-ban már nem tudtuk megtartani a szokásos összejövetelünket a járványhelyzet miatt, de az idén újra megtelt a konferencia terem a matematika kedvelőivel. Iskolánk tanulói rövid bemutatókkal készültek, és egy rendhagyó matematika órán mesélték el, mi mindent tudnak a számról.

Először a 3KUM tanulói Buják Adriánó és Vénity Norbert meséltek a pi szám történetéről,majd Farkas Ramóna és Kökény Szabolcs a 4ITM osztályból elmesélték, hogyan lehet meghatározni a Pi értékét. Ezt követte Fazekas József a 2ERM diákjának beszámolója a világ 10 legismertebb matematikusáról.Végül Albert Viktória a 2DSM osztály tanulója a pi és a művészetek kapcsolatáról beszélt.

Az előadást követően megrendezésre került a Pi memóriaverseny, melyen kiderült, hogy iskolánk tanulói közül kinek sikerült a π legtöbb számjegyét megjegyezni. Gulyás Oldal Henrietta 100, mig Albert viktória 161 tizedes pontossággal tudta leírni a számot.A Pi ember jutalma tradícionálisn egy pizza volt.

Papp Horváth Erika matematikatanár