Tegnap az Újvidéki Vásár Központjában az intézmény fennállásának századik évfordulója  és a 18. Putokazi elnevezésű Nemzetközi Oktatási Vásár alkalmából aranyéremmel jutalmazták az  Ivan Sarić Műszaki Iskolát a minőségi oktatási-nevelői tevékenységéért. A Putokazi elnevezésű vásár egy olyan rendezvény, amely segít a  pályaválasztásban az általános iskolák és a középiskolák végzős diákjainak. Ennek keretében minéségellenőrzést is végenek. Az idei rendezvényt kitüntető figyelemmel kísérte a minisztérium  is, hiszen a kiállítást Branko Ružić oktatási miniszter nyitotta meg.

A külföldi és a hazai iskolák képviselőit dr. Marijana Dukić Mijatović az oktatási intézmények minőségét értékelő bizottság elnöke, a Szerb Köztársaság Oktatási Minisztériumának államtitkára köszöntötte, rámutatott az oktatás általános fontosságára, és ismertette az értékelési javaslatokat.

A középiskolai intézményeknek járó elismeréseket Slađana Bursać tartományi oktatási államtitkár-helyettes és Dragan Ralić, a Minőségértékelési Szolgálat vezetője ítélte oda. A jutalmat az Ivan Sarić Műszaki Iskola nevében az  intézmény igazgatója, Željko Rajčić vette át.

Az iskola által az értékelési pályázat részeként benyújtott esszében az Ivan Sarić Műszaki Iskola hírnevét és fontosságát, a diákokkal folytatott közvetlen munkát,  a Projekthét rendezvény  fontosságát, a szakmai versenyeken elért rangos helyezéseket az iskola oktatott mindhárom munkaterületén, valamint számos hazai és nemzetközi oktatási projektben való részvételt emelik ki. Az intézmény a szerbiai  duális oktatási modell egyik úttörője, amelynek megvalósítása nyilvánvaló előnyökkel jár a diákok, a szülők, a gazdaság és a társadalom egésze számára. Az Iskola arra törekszik, hogy megteremtse a feltételeket az oktatás minőségének emeléséhez a középfokú szakképzés fejlesztésének modern irányzataiba való bekapcsolódással. Mindez magában foglalja az oktatók állandó képzését, a tantermek, laboratóriumok és műhelyek felszereltségének és a szükséges felszerelések minőségének javítását, az eszközök, számítógépek és informatikai rendszerek korszerűsítésével együtt. Az Ivan Sarić Műszaki Iskola célja, hogy  jól felszerelt, nyitott és biztonságos, európai normáknak megfelelő intézmény legyen, a tanulók, a szülők, a közösség és a dolgozók megelégedésére.

Az elhangzottak eredményeként iskolánk méltán bővítheti az igazgatói irodában található éremgyűjteményt ezzel az újabb elismeréssel. Az Oktatási Vásáron  korábban elnyert három elismerésén kívül a Putokazi számos egyéb díja is garantálja az itt folyó oktatás minőséget.