Јуче је у свечаној атмосфери Мастер центра Новосадског сајма, на стогодишњицу наведене институције, а поводом 18. Међународног сајма образовања ”Путокази”, Техничкој школи ”Иван Сарић” из Суботице уручена златна медаља за квалитет образовно-васпитне установе. Иначе, ”Путокази” су манифестација намењена професионалној оријентацији ученика завршних одељења основних и средњих школа, а чији је саставни део и престижно оцењивање квалитета. О значају манифестације и пажњи која јој је ове године указана од стране Републике, говори и чињеница да је отворена од стране Министра просвете, господина Бранка Ружића.

Окупљене представнике школа из земље и иностранства поздравила је председница Комисије за оцењивање квалитета образовно-васпитних установа, проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државни секретар у Министарству просвете Републике Србије и истакла општи значај образовања, те објаснила пропозиције оцењивања.

Награде средњошколским установама доделили су Слађана Бурсаћ, заменица Покрајинског секретара образовања, и Драган Ралић, менаџер Службе за оцену квалитета. Награду је испред Техничке школе ”Иван Сарић” примио директор Установе, Жељко Рајчић.

У есеју који је Школа приложила као део пријаве за оцењивање истиче се реноме и значај ТШ ”Иван Сарић”, како кроз непосредни рад са ученицима, тако и кроз манифестацију ”Пројектна недеља”, освајање престижних позиција на стручним такмичењима на сва три подручја рада Школе, те учествовање на многим домаћим и међународним пројектима из области образовања. Установа је један од пионира савременог дуалног модела образовања у Србији чијом се имплементацијом постижу евидентни бенефити ученика, родитеља и привреде, те друштва у целини. У Школи се тежи ка стварању услова за подизање квалитета наставе кроз укључивање у савремене токове развоја средњег стручног образовања који подразумева перманентну обуку наставничког кадра, унапређење квалитета опремљености кабинета, лабораторија и радионица и потребне опреме, заједно са осавремењивањем алата, рачунара и информатичких система. Циљ Техничке школе ”Иван Сарић” је да буде квалитетно опремљена, отворена и безбедна установа уклопљена у европске стандарде, а на задовољство ученика, родитеља, друштвене заједнице и запослених.

Услед свега реченог Школа је поносно допунила витрину  у директоровој канцеларији, а у којој се поред три претходно освојена признања Сајма образовања ”Путокази” сјаје и многа друга одличја која гарантују квалитет институције кроз коју су прошле и своја знања и вештине развијале хиљаде наших суграђана.