Kedves elsős tanulók!

 

Örülök, hogy az első tanítási napon itt, az Ivan Sarić Műszaki Iskolában  köszönthetlek benneteket. Ez a pillanat jelzi a középiskolás éveitek kezdetét, és biztos vagyok benne, hogy olyan tudással, készségekkel és tapasztalatokkal hagyjátok majd el ezt az iskolát, amely felkészít titeket a választott szakmára a gépészet, a villamosság vagy a közlekedés terén.

Néhány szót szólnék az oktatás fontosságáról, és arról, hogy mit kínál ez az iskola. Az oktatás az a kulcs, amely kinyitja a lehetőségek ajtaját, és lehetővé teszi, hogy mélyebb megértéssel fedezzétek fel a benneteket körülvevő világot. A tanulással járó kihívások, nehézségek ellenére ne feledjétek, hogy a tudás az a kincs, amelyért minden megtett lépés megéri!Szakterületeink – a gépészet, az elektrotechnika és a közlekedés – olyan területeket képviselnek, ahol a technológiai fejlődéssel és a jövő kihívásaival találkozhattok.A gépészet az a  szakterület, amely lehetővé teszi olyan gépek létrehozását, fejlesztését és optimalizálását, amelyek kulcsszerepet játszanak mindennapi életünkben. A legegyszerűbb mechanizmusoktól a legfejlettebb ipari rendszerekig a gépészet kulcsszerepet játszik technológiák és civilizációnk fejlődésében.

Az elektrotechnika az a  szakterület, amely lehetőséget biztosít számunkra az elektromos energia szabályozásra, amely a modern technológia és élet alapja. A mindennapi életünket körülvevő apró elektromos eszközöktől, például a mobiltelefonoktól kezdve a városokat ellátó hatalmas elektromos rendszerekig, az elektrotechnika elengedhetetlen modern életvitelünkhöz.

A közlekedés minden társadalom éltető eleme, és nektek lehetőségek lesz hozzájárulni a jövő közlekedési rendszereinek biztonságához és hatékonyságához.

 

A középiskolás éveitek során tanáraitok, mentoraitok és társaitok támogatását élvezhetitek. Ne féljetek kérdéseket feltenni, új fogalmakat felfedezni, és a tapasztalatokat megosztani egymással. A tanulás csapatmunka, és együtt sokkal többet érhetünk el. Az elkövetkező kihívásokkal és örömökkel teli időszakban döntő fontosságú a  tudás megszerzésének, a fejlődésnek a vágya. Legyen ez útmutatótok, és ösztönözzön benneteket az általunk nyújtott tudás megszerzésére. Iskolánk igyekszik támogatást bízosítai számotokra kitűzött céljaitok elérését. Igyekezzetek minél kreatívabb módon ezt felhasználni.Ezért, kedves elsősök, kezdődjön hát közös utazásunk a tanulás, a tudás megszerzésének utján.

Sikeres középiskolás éveket kívánok nektek!