Поштовани ученици првих разреда Техничке школе „Иван Сарић“,

Добродошли! Драго ми је да вас видим овде, на вашем првом дану у новој школи. Овај моменат представља почетак вашег путовања кроз средњошколско образовање, и ја сам сигуран да ћете изаћи из ове школе са знањем, вештинама и искуством које ће вас обогатити и припремити за будућност у областима машинства, електротехнике и саобраћаја.

Дозволите ми да вам кажем неколико речи о значају образовања и ономе шта вам ова школа нуди. Образовање је кључ који откључава врата могућности и омогућава вам да истражујете свет око себе са дубљим разумевањем. Упркос изазовима који могу да дођу учећи, имајте на уму да сваки корак ка знању и научном разумевању вреди!

Ваше стручне области – машинство, електротехника и саобраћај – представљају области на којима ћете се сусрести са технолошким напретком и изазовима будућности.

Машинство је област која нам омогућава да стварамо, развијамо и оптимизујемо машине које играју кључну улогу у нашем свакодневном животу. Од најједноставнијих механизама до најсавременијих индустријских система, машинство игра кључну улогу у напретку наше технологије и цивилизације.

Електротехника је област која нам пружа дубоко разумевање и могућност контроле електричне енергије, која је срж савремене технологије и живота. Од малених електричних уређаја који нас окружују свакодневно, попут мобилних телефона, до огромних електричних система који снабдевају градове енергијом, електротехника је неопходна за наш савремени начин живота.

Саобраћај је жила куцавица сваког друштва, и ви имате шансу да допринесете сигурности и ефикасности саобраћајних система будућности.

На овом путовању образовања и васпитања, имаћете подршку наставника, ментора и вршњака. Не стидите се да постављате питања, истражујете нове концепте и размењујете искуства са осталима. Учење је тимски напор, и заједно можемо постићи много више.

Са свим изазовима и радостима који ће доћи, подсећам вас да је кључно да имате страст и радост према учењу. Нека вас води жеља да научите и растете. Ова школа је ту да вам пружи знање и алате, али сте ви ти који ће ове алате искористити на најкреативнији начин.

Зато, ученици првих разреда, са поносом вас пратимо на вашем путовању кроз овај нови изазов. Нека ваша страст и жеља за учењем буду ваш водич.

Желим вам успешно и инспиративно школовање!