Osmi sajam karijernog vođenja i savetovanja organizovan je od strane Beogradske otvorene škole, Nacionalne asocijacije Kancelarije za mlade i Ministarstva omladine i sporta.

Nakon svečanog otvaranja Sajma od strane Milosavljević Marije iz Beogradske otvorene škole i Klašnja Snežane savetnice ministra u Ministarstvu omladine i sporta, usledilo je predstavljanje izlagača i upoznavanje posetilaca Sajma sa njihovim radom. Sajam je imao za cilj da okupi timove srednjih škola za karijerno savetovanje i vođenje, Kancelarije za mlade i organizacije civilnog društva koje se bave karijernim vođenjem i savetovanjem. Ovo je bila jedinstvena prilika za razmenu iskustava i unapređivanje rad u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih.

Na osnovu prezentacija izlagača, kao i planova i programa čije su strukture i predviđene aktivnosti u skladu sa Pravilnikom Sandarda usluga karijernog vođenja i savetovanja, petočlani stručni žiri je doneo odluku o dodeli nagrada u tri kategorije: Saradnja sa poslovnim sektorom, Inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, Aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u radu sa učenicima iz osetljivih grupa.

Naša škola je ponela Nagradu u kategoriji Inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, kao i vaučer na 20.000 dinara. Na Sajmu su školu predstavljale pedagog škole Nataša Pavlović i nastavnica preduzetništva Sonja Loboda.