SARIĆEV VREMEPLOV

Dobrodošli na putovanje kroz vreme i na tehnološku avanturu koja će vas inspirisati!

PRIZEMLJE

  1. Zavarivanje nije samo veština, već umetnost koja transformiše metal u neverovatne oblike i strukture. Pozivamo vas da doživite tu čaroliju!
  2. Otvorite vrata čarobnog sveta crtanih filmova u našem bioskopu! Pridružite nam se na nezaboravnom putovanju punom smeha, avanture i emocija, dok zajedno istražujemo stare crtane filmske hitove.

 

PRVI SPRAT

  1. Upoznajte život i nasleđe genija aeronautike – Ivana Sarića, kroz izložbu “Ivan Sarić: Pionir Avijacije”.
  2. Svaka baterija nosi svoju priču, ali zahvaljujući preciznom merenju napona, možemo otkriti njen trenutni kapacitet i produžiti joj životni vek. Ali važnost ne staje samo na merenju – recikliranje je ključno! Zajedno možemo čuvati našu planetu i osigurati održivu budućnost. Pružite svoj doprinos danas!
  3. Zakoni fizike – ključevi univerzuma! Dobrodošli u svet gde zakoni prirode postaju jasni i dostupni za svakoga!
  4. Otkrijte prošlost uz pomoć robota Marije! Spremite se da istražite svet prošlosti na način koji nikada ranije niste iskusili. Dobrodošli u putovanje kroz vreme koje će vas inspirisati i obogatiti vaše razumevanje sveta oko nas!
  5. Kroz našu izložbu “Žene koje su menjale svet”, pozivamo vas na put kroz istoriju i kulturu Srbije, istražujući doprinos žena u različitim sferama društva. Upoznajte se sa hrabrim liderkama, talentovanim umetnicama, neustrašivim naučnicama i revolucionarnim aktivistkinjama koje su ostavile neizbrisiv trag u našoj zemlji i svetu.
  6. Istorijat škole.
  7. Legendarni model vernog Sarićevog aviona nije samo komad istorijske, već prilika da se oseti duh pionira koji je promenio tok istorije letenja.

 

DRUGI SPRAT

  1. Zakoračite u svet tehnološke evolucije dok istražujete kolekciju starih računarskih aparata koji su oblikovali našu digitalnu stvarnost. Ne propustite priliku da otkrijete kako su u prošlosti vizionari oblikovali budućnost tehnologije koju danas koristimo. Dobrodošli na putovanje kroz vreme i tehnološku avanturu koja će vas inspirisati!
  2. „Zvuci prošlosti“ – Otkrijte bogatstvo zvuka iz prošlih decenija kroz kolekciju starih magnetofona, gramofona, radio aparata ….. Dopustite da vas zvuci starih ploča ponesu na putovanje kroz vreme, vraćajući vas u dane kada je muzika bila oslobađajuća, priče čarobne, a zvuk imao poseban šarm.
  3. Vratite se u vreme kada je komunikacija bila jednostavnija, ali svakako jednako magična! U našem interaktivnom kutku „Vreme telefona“ imaćete priliku da isprobate stare modele telefona.
  4. Zarobljeni ste u uzbudljivom svetu LEGO-a! Spremni ste za avanturu? Pridružite nam se i otkrijte svet u kojem se igra pretvara u inovaciju!