Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, naši učenici su prisustvovali predavanju u organizaciji predstavnika Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR). Dan posvećen našoj planeti obeležava se svakog 22. aprila, još od 1970. godine.

Kroz edukativne prezentacije učenicima je predstavljen rad CEKOR –a kao i interesantne činjenice u vezi sa značajem obeležavanja Dana planete (Nikola Perušić, predavač).

Učenici su još jednom osvestili činjenicu da je život na našoj planeti ugrožen, da je vode za piće sve manje i da brojne biljne i životinjske vrste izumiru. U tom smislu učenicima je predstavljena i prezentacija na temu „Ugrožene vrste životinja“ (Sanja Samardžija, koordinator, dipl.biolog). Cilj predavanja bio je podizanje ekološke svesti kod mladih, a na tu temu predstavljena je i prezentacija na temu „Otpad i reciklaža“ (Barbara Kujundžić, ekološki aktivista).

Predavanje je održano 21. aprila, u trajanju od jednog školskog časa. Prisustvovalo je pedeset tri učenika, kojima je podeljen i prikladan edukativni materijal.