Ove školske godine smo u program “Határtalanul” saradjivali sa Tehničkom školom iz Budimpešte. Od 25. do 29. aprila 25 naših učenika iz razreda 1TMM I 2ERM u pratnji nastavnika Vojnić H. Ildiko,  Vučinac Marjan i  Sikor Judit posetili su znamenistosti Balatona.

Prvi dan smo razgledali u Budimpešti, glavni trg, tvrđavu, posle toga smo otputovali u Šiofok gde smo  imali celo vreme smešaj, u hotelu Sport.

Drugog dana smo pogledali Vesprem, grad madjarskih kraljica, potom u Tihanju smo posetili opatiju, gde se čuva prvi zapis na mađarskom jeziku. Poznat je i odjek na tom poluostrvu, ali nije nam odgovorio kad smo viknuli svi zajedno MEEEŠC… U Balatonfuredu smo videli jedrilice na vodi, mesto gde se održavaju čuveni Ana balovi.

Treći dan nam je hladno vreme uskratilo razgledanje grada mađarskih kraljeva,  Sekešfehervar. Kišovito vreme je onemogućilo da se šetamo na obali jezera Velence. U vidikovac su samo najhrabiji popeli toliko je jak vetar duvao. No, otišli sm do tržnog centra, pa smo tamo proveli slobodno vreme.

Četvrti dan smo se upoznavali sa znamenitostima Šiofoka. A poslepodne smo u Balatonboglaru posetili avanturistički park.

U petak smo napustili hotel i Šiofok. U Pešti smo posetili partnersku školu, pogledali muzej u Čepelu, I posle toga smo krenuli u Suboticu.

Učenici su uživali u raznovrsnom programu i družnju. Vratili smo se sa puno lepih uspomena.

Szikora Judit