U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ 16. oktobra 2023. godine obeležen je Dan škole. Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, predstavnici Grada Subotice, direktori osnovnih i srednjih škola, predstavnici kompanija sa kojima škola sarađuje, učenici, zaposleni, a posebnu čast nam je svojim prisustvom ukazala Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija. U svom obraćanju osvrnula se na put razvoja dualnog obrazovanja i prisutnima prenela deo svoje energije, motivišući ih za buduće uspehe. Gosti su uživali u prigodnom programu.
„Danas je poseban dan, dan kada se okupljamo da proslavimo 78 godina postojanja Tehničke škole „Ivan Sarić“ iz Subotice. Ova godišnjica ima poseban značaj jer označava prekretnicu u istoriji naše škole. Naime, Tehnička škola „Ivan Sarić“ je već dugi niz godina igrala ključnu ulogu u obrazovanju i vaspitanju učenika u oblastima mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, saobraćaja, i postala je simbol kvaliteta i predanosti.
Danas smo ovde da proslavimo ne samo prošlost, već i budućnost naše škole. Sa zadovoljstvom mogu najaviti da ćemo postati Trening centar za formalno, neformalno i informalno obrazovanje. Ova transformacija će nam omogućiti da se prilagodimo savremenim potrebama i izazovima u oblasti obrazovanja i pripremimo naše učenike za uspešnu budućnost.
Formalno obrazovanje će i dalje biti ključni deo našeg rada. Međutim, pored formalnog obrazovanja, mi ćemo postati mesto gde se posebno neguje neformalno obrazovanje. Ovo će obuhvatiti razne kurseve, obuke i radionice koje će našim polaznicima omogućiti da razvijaju specifične veštine i interesovanja izvan redovnog nastavnog plana i programa. Ova vrsta obrazovanja će podsticati kreativnost, inovaciju i stvaralaštvo. Još važnije je da će se naša škola fokusirati i na informalno obrazovanje. Ovo znači da ćemo promovisati kontinuirano učenje i razmenu znanja između učenika, nastavnika i zajednice. Ohrabrićemo naše polaznike da istražuju, postavljaju pitanja i razmenjuju iskustva, kako bi se razvili u samostalne i odgovorne ljude. Transformacija Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Trening centar je naš odgovor na brze promene u svetu obrazovanja i tehnologije. Naš cilj je priprema za budućnost i pružanje sveobuhvatnog obrazovanje koje će osnažiti i inspirisati. Na ovaj poseban dan, želim da se zahvalim svim profesorima, učenicima, roditeljima, partnerima koji su deo ove zajednice. Neka naša Tehnička škola „Ivan Sarić“ i dalje bude mesto gde se oblikuju lideri, inovatori i građani budućnosti! “ poručio je u svom obraćanju direktor škole Željko Rajčić

Milica Vasić, profesorka engleskog jezika, dobitnica je nagrade Tehničke škole „ Ivan Sarić“ koja se već sedmu godinu dodeljuje zaposlenom koji je u svom radu ostvario izuzetne rezultate. Radom u školi pokazala je izuzetnu posvećenost, profesionalizam i iskrenu strast prema svom poslu. Kao veliki entuzijasta i radoholičar, profesorka Milica Vasić zaslužna je za brojne uspehe kako učenika, tako i naše škole. Nagradu joj je uručio direktor škole Željko Rajčić.
Program obeležavanja Dana škole činila su i takmičenja. Na poligonu su se učenici nadmetali u vozačkim veštinama, a u fiskulturnoj sali je realizovano takmičenje u basketu 3×3.
Za učenike prvog razreda upriličeno je prikazivanje dokumentarnog filma o Ivanu Sariću, kako bi se upoznali sa njegovim životom i delom. Tokom dana učenici su imali priliku da se na kratko nađu u ulogama nastavnika, direktora, pedagoga, psihologa…