У Техничкој школи „Иван Сарић“ 16. октобра 2023. године обележен је Дан школе. Свечаности су присуствовале бројне званице, представници Града Суботице, директори основних и средњих школа, представници компанија са којима школа сарађује, ученици, запослени, а посебну част нам је својим присуством указала Габријела Грујић, директорка Kанцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација. У свом обраћању осврнула се на пут развоја дуалног образовања и присутнима пренела део своје енергије, мотивишући их за будуће успехе. Гости су уживали у пригодном програму.
„Данас је посебан дан, дан када се окупљамо да прославимо 78 година постојања Техничке школе „Иван Сарић“ из Суботице. Ова годишњица има посебан значај јер означава прекретницу у историји наше школе. Наиме, Техничка школа „Иван Сарић“ је већ дуги низ година играла кључну улогу у образовању и васпитању ученика у областима машинства и обраде метала, електротехнике, саобраћаја, и постала је симбол квалитета и преданости.
Данас смо овде да прославимо не само прошлост, већ и будућност наше школе. Са задовољством могу најавити да ћемо постати Тренинг центар за формално, неформално и информално образовање. Ова трансформација ће нам омогућити да се прилагодимо савременим потребама и изазовима у области образовања и припремимо наше ученике за успешну будућност.
Формално образовање ће и даље бити кључни део нашег рада. Међутим, поред формалног образовања, ми ћемо постати место где се посебно негује неформално образовање. Ово ће обухватити разне курсеве, обуке и радионице које ће нашим полазницима омогућити да развијају специфичне вештине и интересовања изван редовног наставног плана и програма. Ова врста образовања ће подстицати креативност, иновацију и стваралаштво. Још важније је да ће се наша школа фокусирати и на информално образовање. Ово значи да ћемо промовисати континуирано учење и размену знања између ученика, наставника и заједнице. Охрабрићемо наше полазнике да истражују, постављају питања и размењују искуства, како би се развили у самосталне и одговорне људе. Трансформација Техничке школе „Иван Сарић“ у Тренинг центар је наш одговор на брзе промене у свету образовања и технологије. Наш циљ је припрема за будућност и пружање свеобухватног образовање које ће оснажити и инспирисати. На овај посебан дан, желим да се захвалим свим професорима, ученицима, родитељима, партнерима који су део ове заједнице. Нека наша Техничка школа „Иван Сарић“ и даље буде место где се обликују лидери, иноватори и грађани будућности! “ поручио је у свом обраћању директор школе Жељко Рајчић

Милица Васић, професорка енглеског језика, добитница је награде Техничке школе „ Иван Сарић“ која се већ седму годину додељује запосленом који је у свом раду остварио изузетне резултате. Радом у школи показала је изузетну посвећеност, професионализам и искрену страст према свом послу. Kао велики ентузијаста и радохоличар, професорка Милица Васић заслужна је за бројне успехе како ученика, тако и наше школе. Награду јој је уручио директор школе Жељко Рајчић.
Програм обележавања Дана школе чинила су и такмичења. На полигону су се ученици надметали у возачким вештинама, а у фискултурној сали је реализовано такмичење у баскету 3×3.
За ученике првог разреда уприличено је приказивање документарног филма о Ивану Сарићу, како би се упознали са његовим животом и делом. Током дана ученици су имали прилику да се на кратко нађу у улогама наставника, директора, педагога, психолога…