Veslačka sezona u Srbiji je počela 2.aprila regatom Prvi kup Srbije i Prvom Omladinskom ligom, koja se održala na Savskom jezeru u Beogradu. Veslački klub Palić je sezonu počeo izvrsnim rezultatom. Učenik naše škole, Sergej Čipak 1 ITS osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju u disciplini skif  za kadete. Ovim je potvrdio da se trud koji je uložio u zimske pripreme u kojima je učestvovao kao član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, isplatio u potpunosti i da je pred njim sezona u kojoj se očekuje najviši plasman.

Osim Sergeja, na regati su učestvovali i učenici TŠ“Ivan Sarić” – Mark Gorotva i Bence Juhas koji su u predtrkama uveslali na četvrtom mestu u disciplini dubl skul za juniore, ali na žalost to nije bilo dovoljno da se plasiraju u finale (od finala ih je delilo svega 0.3 sekunde).

Podsećamo da su naši učenici i prethodnog vikenda briljirali na međunarodnim takmičenjima. U Budimpešti, na BUDAPEST KUPA, jednom od najvećih međunarodnih takmičenja u Mađarskoj, Bence Juhas i Mark Gorotva, zajedno sa Balintom Filekijem (učenikom Gimnazije “Deže Kosotlanji”) su u kombinaciji sa domaćinima veslali daljinsku trku (3,6km) u disciplini8+ osmercu sa kormilarom za juniore. Popularna regata koja se održava u rukavcu Dunava kraj Obuda ostrva bila je odlična vežba za predstojeću sezonu, jer su naši momci uspeli da u cilj uveslaju na drugom mestu i time obezbede srebrnu medalju.  Moramo još spomenuti i našeg učenika Filipa Mesaroša 2DSS, koji je ovaj put bio rezerva u slučaju potrebe.

Istovremeno u Zagrebu, na popularnom jezeru Jarun, Sergej Čipak se takmičio u bojama Srbije u disciplini 2x  dubl skul za kadete, i sa svojim kolegom iz veslačkog kluba Smederevo, Lazarom Živanovićem, osvojio zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Zagreba.

Momcima poručujemo da vredno treniraju i da nam ove sezone donesu što više medalja!