Ove školske godine naši učenici su ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima iz engleskog jezika. Na Okružnom takmičenju učenici Miloš Tomić 4TMS, Aleksandar Dekan 4ERS i Daniel Marton 4KKM su osvojili 3. mesto od kojih je Miloš Tomić ostvario i prolaz na Republičko takmičenje sa 34 boda.

Republičko takmičenje IV razreda srednjih škola u znanju engleskog jezika održano je u Tehničkoj školi u Mladenovcu, dana 22.05.2022. godine. Takmičenju je pristupilo 210 učenika iz cele Srbije, od kojih je 15 učenika položilo pismeni deo takmičenja,među kojima se našao i naš Miloš Tomić sa 38 od maksimalnih 40 bodova. U finalu takmičenja, učenici su imali usmeni deo ispita na kojem je naš učenik osvojio 18 od maksimalnih 20 bodova te je zauzeo 4.mesto sa ukupnim rezultatom od 56 bodova. Za ovaj izuzetan rezultat isključivo je zaslužan vredan rad, posvećenost i talenat ovog mladog čoveka tokom sve četiri godine školovanja kao i učešćem na Međunarodnoj Olimpijadi „Hipo“ iz engleskog jezika gde se plasirao u polufinale.
Veoma smo ponosni na naše učenike, te im od srca čestitamo i želimo da u budućem školovanju i radu nastave da nižu uspehe.
Jasmina Tahiri, za aktiv stranih jezika