Poštovani učenici prvih razreda Tehničke škole „Ivan Sarić“,

Dobrodošli! Drago mi je da vas vidim ovde, na vašem prvom danu u novoj školi. Ovaj momenat predstavlja početak vašeg putovanja kroz srednjoškolsko obrazovanje, i ja sam siguran da ćete izaći iz ove škole sa znanjem, veštinama i iskustvom koje će vas obogatiti i pripremiti za budućnost u oblastima mašinstva, elektrotehnike i saobraćaja.

Dozvolite mi da vam kažem nekoliko reči o značaju obrazovanja i onome šta vam ova škola nudi. Obrazovanje je ključ koji otključava vrata mogućnosti i omogućava vam da istražujete svet oko sebe sa dubljim razumevanjem. Uprkos izazovima koji mogu da dođu učeći, imajte na umu da svaki korak ka znanju i naučnom razumevanju vredi!

Vaše stručne oblasti – mašinstvo, elektrotehnika i saobraćaj – predstavljaju oblasti na kojima ćete se susresti sa tehnološkim napretkom i izazovima budućnosti.

Mašinstvo je oblast koja nam omogućava da stvaramo, razvijamo i optimizujemo mašine koje igraju ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Od najjednostavnijih mehanizama do najsavremenijih industrijskih sistema, mašinstvo igra ključnu ulogu u napretku naše tehnologije i civilizacije.

Elektrotehnika je oblast koja nam pruža duboko razumevanje i mogućnost kontrole električne energije, koja je srž savremene tehnologije i života. Od malenih električnih uređaja koji nas okružuju svakodnevno, poput mobilnih telefona, do ogromnih električnih sistema koji snabdevaju gradove energijom, elektrotehnika je neophodna za naš savremeni način života.

Saobraćaj je žila kucavica svakog društva, i vi imate šansu da doprinesete sigurnosti i efikasnosti saobraćajnih sistema budućnosti.

Na ovom putovanju obrazovanja i vaspitanja, imaćete podršku nastavnika, mentora i vršnjaka. Ne stidite se da postavljate pitanja, istražujete nove koncepte i razmenjujete iskustva sa ostalima. Učenje je timski napor, i zajedno možemo postići mnogo više.

Sa svim izazovima i radostima koji će doći, podsećam vas da je ključno da imate strast i radost prema učenju. Neka vas vodi želja da naučite i rastete. Ova škola je tu da vam pruži znanje i alate, ali ste vi ti koji će ove alate iskoristiti na najkreativniji način.

Zato, učenici prvih razreda, sa ponosom vas pratimo na vašem putovanju kroz ovaj novi izazov. Neka vaša strast i želja za učenjem budu vaš vodič.

Želim vam uspešno i inspirativno školovanje!